Passen alle houten merk treinen op elkaar?


We krijgen met regelmaat de vraag of je zomaar de rails van bijvoorbeeld een Janod trein op die van BigJigs kan plaatsen. In deze blog gaan we in op die vraag.

Er is natuurlijk geen één rails volledig identiek. Dit betekent echter niet dat de merken niet op elkaar passen. Je kan tegenwoordig een houten trein kopen van merken als:

Wij willen altijd voor 100% achter onze producten staan en kiezen altijd merken waarvan wij vinden dat ze echt iets toevoegen aan ons assortiment. Daarom kun je bij ons terecht voor de veelzijdige sets van BigJigs en Janod.

Alle bovenstaande merken passen probleemloos op elkaar. Nogmaals: het zal niet altijd even naadloos aansluiten als dat je de rails van hetzelfde merk zou nemen, maar het past prima en je trein zal er vrijwel probleemloos overheen rijden.

En hoe dit dat met het spoor van Ikea?

Helaas geeft het spoor van Ikea wel problemen. Er zal een hoogteverschil ontstaan waardoor je trein er wat moeilijker overheen komt en de koppelstukjes van de rails passen minder goed in elkaar.

Verschillende uitbreidingssets van BigJigs?

Natuurlijk kun je een BigJigs treinset uitbreiden met verschillende soorten rails, zoals wissels of een kruising. Maar BigJigs heeft ook hele leuke uitbreidingen in verschillende thema's. Wat dacht je van een Dino Treinset met bijpassende T-Rex tunnel, Brontosaurus brug of dino kraan? Of een boerderijset met een molen, hooischuur of een kippenhok tunnel? 


Geplaatst door op 19-05-2016 in