Hoe gebruik ik meerdere Marklin My World treinen tegelijk?

28 november 2016

Wil je je Marklin My World treinset uitbreiden met (een) extra trein/treinen? We leggen je in deze blog graag uit hoe dat werkt.

Marklin My World maakt gebruikt van treinen die rijden twee verschillende frequenties. Frequenties worden aangeduid met een letter, zoals A, B, enz. Elke trein en afstandsbediening hebben hun eigen bijbehorende frequentie(s).

Koop je een startset, dan krijg je een trein die bijvoorbeeld op frequentie C / D rijdt. Wat je doet om de controller met de trein te “binden”, is zowel de trein als de controller op frequentie C of D te zetten. Je houdt in dat geval nog één frequentie (C of D) over voor een andere trein. Wil je een extra trein op dit spoor laten rijden en koop je een extra trein die ook rijdt op C of D? Die extra trein zet je dan op de frequentie die je nog over hebt.

Hoe rijd ik dan met die extra trein?

Dan kan in principe op 2 manieren:

  • Je gebruikt 1 controller waarbij je op de achterkant steeds schakelt tussen frequentie C en D
  • Je gebruikt nu 2 controllers en zet beide controllers op hun eigen frequentie.

En als ik een trein wil gebruiken met een frequentie die niet op mijn afstandsbediening zit?
Dat kan uiteraard ook. Rijd je al met een trein, dan ben je dus wel verplicht om een extra controller voor je andere trein te gebruiken.

Treinen per frequentie

Bij elke Marklin My World startset die we verkopen staat bij de productdetails de frequenties aangegeven. Elke startset van Marklin krijgt zijn eigen frequenties en deze veranderen nooit. Bijvoorbeeld van onze startset Boerderij Stroomtrein zijn de frequenties Q en R.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verder lezen?

Voordelig en snel geleverd bij Treinbaan.nl

Productadvies nodig? Neem gerust contact met ons op

Mail ons

support@treinbaan.nl

Bel ons

0180-617795