Tender Leaf Toys: nieuw in onze webshop

8 maart 2020

Prachtig vormgegeven en met veel speelgoed te combineren, dat zijn de producten van het nieuwe merk in onze webshop: tender leaf toys.

De treinset Tree Tops neemt je mee naar de bergen van Canada. Compleet met eland, beer, vos en bergchalet. De uitbreidingssets bergpas, bostunnel en dennenbomen zijn geweldig bij deze treinset, maar passen ook goed bij iedere andere houten treinbaan, waytoplay of ander speelgoed. De houten rails van tender leaf toys past op de rails van alle gangbare merken van houten treinen, zoals Bigjigs, Janod, Eichhorn en Brio.

Kijk hier voor alle producten van tender leaf toys in ons assortiment.

De producten van tender leaf toys worden gemaakt van rubberhout, afkomstig uit Indonesië. De productie van latex wordt oneconomisch zodra de bomen de hoge leeftijd van ongeveer 25 jaar hebben bereikt en traditioneel werden de bomen gekapt en verbrand. Maar nu wordt er door de lokale leverancier deze bomen gebruikt om er prachtig speelgoed van te maken. Voor elke boom die wordt gekapt, wordt er een andere geplant, zodat er een continue aanvoer is. De verf die gebruikt wordt is op waterbasis en niet giftig. Het speelgoed van tender leaf toys wordt in z’n geheel in Indonesië gemaakt. De leverancier bereikt een extreem hoog niveau omdat het een echte gemeenschap is, met 1600 lokale arbeiders in dienst die hen opleiden tot zeer bekwame vakmensen. Het hout komt aan de ene kant van de site aan en de verpakte goederen vertrekken aan de andere kant, wat betekent dat alle delen van de creatie van het speelgoed onder één dak worden beheerd.

Als voor al het houten speelgoed van tender leaf toys een echte rubberhoutboom is gekapt, gedroogd, gesneden, geschuurd en geverfd, dan is elk van het speelgoed uniek, vervaardigd van levend materiaal en met de hand afgewerkt volgens traditionele methoden en processen die niet alleen vriendelijk voor ons milieu zijn, maar levert dat geschoolde arbeid op voor een zeer grote gemeenschap.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verder lezen?

Voordelig en snel geleverd bij Treinbaan.nl

Productadvies nodig? Neem gerust contact met ons op

Mail ons

support@treinbaan.nl

Bel ons

0180-617795