Veelgestelde vragen Marklin My World

12 december 2016

Marklin My World is een nieuw onderdeel van Marklin. Gemaakt voor kinderen vanaf 3 jaar. Hier vind je de meest gestelde vragen over Marklin My World.

Zijn de modeltreinen geschikt voor kinderen van 3 jaar?

In veel opzichten is een modeltrein zeker geschikt om mee te spelen voor kleinere kinderen. Door kinderen te laten spelen met modeltreinen wordt hun creativiteit gestimuleerd.

Ze worden gestimuleerd om een wereld om de treinen heen te bedenken en hun fantasie de vrije loop te laten gaan. Daarnaast verbeteren zij op een speelse manier hun motorische vaardigheden en ruimtelijk inzicht. Eén van de meest belangrijke kenmerken van een modeltrein is dat deze geschikt is voor jong en oud. Zowel kinderen als ouders of zelfs grootouders kunnen zich vermaken met modeltreinen. Het is niet voor niets dat modeltreinen de laatste decennia een van de populairste geschenken zijn voor kinderen van alle leeftijden.

Wat heb ik nodig om te beginnen met een Marklin my world treinbaan?

Alles wat je nodig hebt om te beginnen met Märklin my world zijn een spoor en voertuigen (locomotief, wagonnen en batterijen). Onze aanbeveling: Een Märklin my world Startset. Deze bevat alles wat je nodig hebt om snel aan de slag te gaan!

Hoe worden de treinen van Marklin My World aangestuurd?

De kindermodeltreinen van Märklin My World worden aangedreven door batterijen (in sommige nieuwe modellen een accu) en zijn daarom het perfecte speelgoed voor kinderen van 3 jaar en ouder. De batterijhouders kunnen vergrendeld worden voor extra veiligheid en de plastic spoordelen zijn ook perfect voor kleine kinderen vanwege hun grootte en vorm.

Welke batterijen heb ik nodig voor een treinbaan en worden ze meegeleverd?

Voor de batterij modeltreinen zijn Vier (4) “Mignon” AA batterijen van 1.5 volt en twee (2) “Micro” AAA batterijen van 1.5 volt nodig. Deze zijn inbegrepen in deze sets.

Welke producten zijn er allemaal beschikbaar in het assortiment?

Het kleurrijke Märklin my world assortiment omvat locomotieven, verschillende wagens, wagen sets, spoordelen en velen accessoires.

De grote beginnerspakketten vormen de basis voor een Märklin my world opzet. De beginnerspakketten komen met een multi-part treinset, 22 plastic spoordelen en een draadloze infrarood controller.
Ook de batterijen zijn inbegrepen. Daarnaast biedt het Märklin my world assortiment een breed scala aan accessoires zoals een treinstation en een perron.

Kunnen Märklin my world treinen ook rijden op elektrische modelbanen?

Omdat de Märklin my world batterijtreinen over een eigen stroomvoorziening beschikken, kunnen deze zonder problemen gebruikt worden op grotere banen, ongeacht de stroomvoorziening van deze banen. Om eventuele botsingen te voorkomen moet je er wel opletten dat verschillende treinen niet tegelijkertijd op hetzelfde spoor rijden.

Zijn de spoordelen van Märklin My World hetzelfde als de spoordelen van Märklin C-track?

Nee, voor de Märklin My World spoordelen wordt plastic gebruikt, dit materiaal is namelijk het meest geschikt voor kinderen. In tegenstelling tot de C-rail spoordelen, bevatten de Märklin my world spoordelen geen metalen materialen, omdat batterijtreinen de elektrische geleidbaarheid in het spoor niet nodig hebben.

Het formaat en de spooraansluiting is gelijk aan de C-rail, zodat deze gebruikt kunnen worden ter aanvulling van een Märklin my world parcours. Hierdoor kunt u eindeloos combineren.

Märklin Start up producten of producten voor ervaren modeltrein liefhebbers kunnen helaas niet worden gecombineerd met de Märklin my world plastic spoordelen

Wie kan mij helpen met technische problemen?

Voor technische vragen omtrent uw Marklin My World treinbaan, kun je contact opnemen met ons.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verder lezen?

Voordelig en snel geleverd bij Treinbaan.nl

Productadvies nodig? Neem gerust contact met ons op

Mail ons

support@treinbaan.nl

Bel ons

0180-617795