Passen alle houten merk treinen op elkaar?

19 mei 2016

We krijgen met regelmaat de vraag of je zomaar de rails van bijvoorbeeld een Janod trein op die van BigJigs kan plaatsen. In deze blog gaan we in op die vraag.

Er is natuurlijk geen één rails volledig identiek. Dit betekent echter niet dat de merken niet op elkaar passen. Je kan tegenwoordig een houten trein kopen van merken als:

  • Brio
  • BigJigs
  • Mentari
  • Janod
  • Eichhorn
  • KidKraft

Wij willen altijd voor 100% achter onze producten staan en kiezen altijd merken waarvan wij vinden dat ze echt iets toevoegen aan ons assortiment. Daarom kun je bij ons terecht voor de veelzijdige sets van BigJigs, Janod en Tender leaf toys.

Alle bovenstaande merken passen probleemloos op elkaar. Nogmaals: het zal niet altijd even naadloos aansluiten als dat je de rails van hetzelfde merk zou nemen, maar het past prima en je trein zal er vrijwel probleemloos overheen rijden.

En hoe dit dat met het spoor van Ikea?

Helaas geeft het spoor van Ikea soms wel problemen. De koppelstukjes van de rails passen minder goed in elkaar, waardoor het soms wringen is om de rails in en uit elkaar te krijgen.

Verschillende uitbreidingssets van BigJigs?

Natuurlijk kun je een BigJigs treinset uitbreiden met verschillende soorten rails, zoals wissels of een kruising. Maar BigJigs heeft ook hele leuke uitbreidingen in verschillende thema’s. Wat dacht je van een Dino Treinset met bijpassende T-Rex tunnel, Brontosaurus brug of dino kraan? Of een piraten treinset met een piratenschip tunnel, haaien draaischijf of schedel grot? Kijk gerust eens rond naar alle verschillende thema’s in onze webshop.

Verder lezen?

Voordelig en snel geleverd bij Treinbaan.nl

Productadvies nodig? Neem gerust contact met ons op

Mail ons

support@treinbaan.nl

Bel ons

0180-617795